A cívisvárosi létesítményben rendezték meg a Cyclo-Cross Nemzeti Bajnokságot.

A debreceni cx-pálya már a korábbi versenyeken is jól szerepelt, így az a megtisztelő szerep jutott „neki”, hogy az idei Magyar Bajnokság (OB) megrendezésére itt kerüljön sor. Az ezt megelőző megmérettetéseken az eső és sár dominált, de ezúttal a napsütés és a fagypont környéki hőmérséklet. Mindkettőnek megvan a „szépsége”; hol a víz és sár hatol be minden porcikájába a versenyzőknek, hol a télies hideg szellő. A versenyzők aspektusából a szárazabb időjárás előnye a kisebb meghibásodási lehetőség a technikában és a kiszámíthatóbb, szilárd talaj. Az se hátrány, hogy a verseny inkább szól az erőről és versenyrutinról, kevésbé a jól megválasztott kerékpárcserékről, vagy tisztításról a depóban.

Az Ob öt nagyobb futamra volt elosztva, kategóriánként eltolt indítással:

Az un „kis pályán” 20-22 percet köröztek a U11 fiú; U13 fiú; WU11 lány; WU13 lány

A „nagy pályán” 30-35 percet a U15 fiú; U17 fiú; WU15 lány; WU17 lány

A „nagy Pályán” 40-45 percet a U19 férfi; WElit nő

„Nagy pályán” 60-65 percet a Elit férfi; Master1 férfi

És végezetül a „nagy pályán” 40-45 percet a Master2 férfi; Master3 férfi; Master4 férfi; WU19 nő; WMaster nő kategóriák versenyzői

Az embertpróbáló versengésen mindenki szépen szerepelt és a felnőtt bajnoki címet a hölgyek esetén a Hírös SC versenyzője, Farkas Janka, míg a férfiak esetén az ATT Investments hazai kiválósága, Dina Márton vihette haza. A DSI-Cycling Team és a DKSI versenyzői különböző célokkal érkeztek. A fiatalabbaknak inkább a rutinszerzés volt a kitűzött cél, míg a rutinosabb versenyzőinket hadba küldtük a bajnoki címekért. Mindenki nagyon szépen szerepelt és többen felállhattak a dobogóra, voltak, akik a legfelső fokára.

ifj. Kovács Béla (Béci, Öcsi) az U15 kategóriában aratott szitne rajt-cél győzelmet, ezzel elnyerte a bajnoki címet. Vizi Gáspár (Gazsi) hasonlóan szerepelt az U17-es kategóriában, ahol a dobogó harmadik fokára felállhatott Gyetkó Dániel, míg az előkelő negyedik helyén Soós Olivér végzett.

Tóth Réka a WU19 kategória ezüstérmét szerezte meg, míg Porcsin Levente (Levi), aki inkább a fiatalok és a csapat mentorálásával foglalkozik, a Master1 kategória harmadik helyére küzdötte fel magát. A többiek is kitettek magukért és mindenki teljesítette az elvártakat:

U11-ben Ötvös Lénárd, U13-ban Pásztor Károly és U15-ben Gyetkó Péter 11. helyen végeztek. U13-ban Hajdú Patrik 14. és Ötvös Nimród a 15. helyen végeztek. U15-ben Molnár Gergő 23. helyen végzett és U19-ben Rein-Keresztes Zente 13, Csáki Szabolcs 14. és Peterman László a 16. helyen értek célba.


Remekül indult az év a VeloParkban

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK